T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NİĞDE / ÇAMARDI - Çamardı 75.Yıl Şehit Üsteğmen Murat Erdem Çok Programlı Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

 

 

 Kemal AYTAÇ başkanlığında, ilkokul yaptırma ve yaşatma derneği tarafından yaptırıma 1955 yılında Çamardı Merkez ilkokulu adıyla başlamış olup. eğitim ve öğretim 1956 yılında açılmıştır.
Uç yıl Çamardı Merkez İlkokulu olarak hizmet verdikten sonra 1956 yılının ekim ayında Çanlardı Ortaokulu olarak hizmete devam etmiştir.
Çamardı Ortaokulunun ilk 1961-1962 öğretim yılında mezun vermiş. Yaklaşık kırk öğrenci öğretmen okullarında tahsillerine devam etmişlerdir. 1959-1960 öğretim yılında yalnızca bir okul müdürü ve bir hizmetli ile hizmete açılan ortaokulun öğretmen
kadrosu aynı öğretim yılının sonuna doğru bir öğretmenin daha gelmesiyle iki öğretmen (bir müdür) kırk öğrenci ile öğretim yılını tamamlamıştır. Okulun eğitim ve öğretime açıldığı ilk yıllarda okula ve okumaya rağbet az olduğu için başta okul müdürü ETHEM MÜCEN olmak üzere bütün personel köy köy gezip zaman, zaman temsiller vermek suretiyle merkez ve çevre köyler okumaya davet etmişlerdir. Okulda acilen bulunması gereken demirbaş malzemeleri ise yine dernekçe yapılan bağışlar ve bu maksatla yapılan temsilcilerden elde edilen gelirlerle temin edilmiştir.
1959 yılından 1978 yılına kadar geçen 18 yıllık süre içinde okulun yeteri kadar öğretmen kadrosu bulunmadığı için ihtiyaç duyulan öğretmenler ya çevre ilkokullardan veya diğer kurumlardan temin edilmiştir. ( Doktor, Şube Başkanı, Hâkim, Savcı ve Veteriner Hekim )

 İki yıl eğitini ve öğretimine ana binada devam eden Çamardı ortaokulu, yer darlığı sebebiyle Yeni bir binaya ihtiyaç duymuş ve 1961 yılında ana binaya ek olarak okul bahçesine iki Derslik bir baraka inşa edilerek eğitimine ilkokulla beraber devam etmiştir. Daha sonra örgenci sayısında görülen artış ve çeşitli amaçlarda kullanılacak görülen ihtiyaç sebebiyle 1966yılında aynı okul bahçesine bir idare odası dört adet de derslik inşa edildikten sonra bahçedeki mevcut baraka özel idare tarafından kaldırılmıştır.
1978-1979 eğitim öğretim yılına kadar eğitim ve öğretimini Çamardı Ortaokulu olarak devam etmiştir. Sonra aynı yıl ortaokulla beraber lise kısmının açılması çalışmalarının tamamlamıştır. Lise bölümü de açılarak okulun adı Çamardı Lisesi olarak 29.09.1995 tarihine kadar Çamardı Lisesi olarak devam etmiştir. 29.09.1995 tarihinde İl Milli Eğitim danışma kurulu 39 sayılı kararıyla yönetmeliğin 9.maddesine göre Şehit Üsteğmen Murat Erdem Çok Programlı Lisesi olarak değiştirilmiştir. Yine 03.09.1998 tarih 10772 sayılı İl Milli Eğitim kararıyla 75.yıl Şehit Üsteğmen Murat ERDEM Çok Programlı Lisesi olarak değiştirilmiştir. Aynı isim altında eğitim ve öğretime halen devam etmektedir. Yeni binasına 1999-2000 eğitim ve öğretim yılında taşınmıştır.a) 1998-1999 eğitim ve öğretim yılma kadar orta kısmından 1050 öğrenci diploma almıştır. Aynı dönemler de 558 öğrenci de ortaokulu dışardan bitirmiştir.
Okulumuz lise ve meslek lisesi programından bu güne kadar 712 öğrenci mezun olmuştur.

 İlçemiz eşrafından Hikmet ERDEM oğlu Üsteğmen Murat ERDEM l6 Eylül 1995 yılında Diyarbakır ili Dicle ilçesinde şehit olması nedeniyle İl Milli Eğitim Danışma Kurulu almış olduğu karar gereğince; Şehit Üsteğmen Murat ERDEM Lise si olarak ismi değiştirilmiştir.

 Çok Programlı Lise olarak eğitim ve öğretime devam etmektedir. Okulumuz bünyesinde halen elektrik bölümü,bilişim teknolojileri bölümleriyle eğitim ve öğretime halen devam etmektedir.

Okulumuz gündüzlü olup karma eğitim yapmaktadır.

Okulumuzun yatılı bölümü yoktur.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.12.2012 - Güncelleme: 22.04.2022 14:11 - Görüntülenme: 1788
  Beğen | 0  kişi beğendi